Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

31. ledna 2018

MŮJ TIP - Brasserie Warszawska





Ul. Górnośląska 24, Warszawa, Polsko
Tel.: +22 628 94 23
Email.: rezerwacje@brasseriewarszawska.pl
www.brasseriewarszawska.pl
Otevřeno Po-So 12:00-16:00, 17:00-22:00




Z jídelního lístku:
Dýňový krém (10zl)
Tradiční polský boršč z červené řepy a bílých fazolí (22zl)
Tatarský biftek s černým česnekem (16zl)
Šest šneků po burgundsku (36zl)
Parfait z husích jater Foie Gras, jablečné chutney (42zl)
Rizoto s hříbky (19zl)
Hovězí karbanátky dušené v červeném víně, brambory, dušená mrkev (29zl)
Prsa z pularda, špenát, pečený celer (68zl)
Pečená treska s dušenou čočkou Beluga a zelím Pak Choy (72zl)
Doverský mořský jazyk na mandlích (129zl)
Tournedos Rossini se špenátem a pečenými bramborovými plátky (110zl)
Tiramisu s višněmi (10zl)
Sýrový dezert Comté s jablečným chutney (12zl)
Domácí Crème brûlée (18zl)

Upozornění: 
Jedna z nejzajímavějších restaurací v hlavním městě Polska má od Michelina označení BIB (dobrá kuchyně v přijatelných cenách). Nenápadný podnik najdete na západním břehu řeky Visly ve čtvrti Śródmieście, blízko centra. Budete-li platit ve zlotých, pak jeden zlotý vás přijde asi na šest korun. Základem jídelního lístku jsou tradiční pokrmy polské kuchyně, jen mírně zmodernizované.