Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

1. října 2017

Výsledek referenda

REFERENDUM
Naše zatím poslední referendum bylo poněkud delikátní a nezvyklé. Dali jsme vám na výběr mezi dvěma druhy kuřecích drobů, z nichž se dá pořídit nejen vývar, ale i rozličné další lahůdky. Většina hlasujících byla toho názoru, že nejraději připravuje zmíněné lahůdky z obou, tedy jak ze srdíček, tak ze žaludků. Některé další názory: ve Francii mají rádi žaludky jako gesiers, i kdyz častější jsou kachní. U nás se žaludky dávají víc do kaldounu, avšak mohou tam být i srdíčka. Ta jsou skvělá i grilovaná. Maďaři dělají skvělý perkelt z žaludků. A Češi skvělý guláš ze srdíček. Nicméně výsledek je sice těsný, avšak jednoznačný.

Mezi kuřecími droby zvítězila těsně srdíčka nad žaludky!

V referendech budeme pokračovat, další otázku můžete čekat jako vždy v pondělí, tedy 2. 10. 2017.