Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

25. října 2017

MŮJ TIP - Pension Kladská




Kladská 6, Kladská, Mariánské Lázně
Tel.: +420 354 691 888
Email.: pensionkladska@seznam.cz
www.pensionkladska.cz
Otevřeno 12:00-




Z jídelního lístku:
Polévka houbová (45 Kč)
Řecký salát s rajčaty, okurka, paprika, olivy, Feta sýr (145 Kč)
Toasty s teplým krémovým kozím sýrem na míchaném salátu (195 Kč)
Domácí terina Foie Gras parfémovaná koňakem Hennessy (265 Kč)
Křepelčí vajíčka s lososovým kaviárem (195 Kč)
Kalamáry nakládané v citronové šťávě a olivovém oleji s bylinkami (175 Kč)
Tatarský biftek po pařížsku (225 Kč)
Vykostěná křepelka pečená na minutku s cibulí konfitovanou v červeném víně (195 Kč)
Šest šneků po burgundsku (165 Kč)
Francouzská játra Foie Gras, teplé jablko, skořicový sos, rozinky marinované v koňaku (295 Kč)
Pánvička s česnekovými Tiger – Gambas krevetami (230 Kč)
Vepřová panenka po dijonsku (265 Kč)
Jehněčí kolínko na víně (395 Kč)
Jehněčí kotletky s rozmarýnovou redukcí (465 Kč)
Pár křepelek v rendlíku pečených na divoko (395 Kč)
Srnčí hřbet s omáčkou z černého rybízu a portského vína (465 Kč)
Jelení steak na omáčce z lesních hub a Madeiry (435 Kč)
Kančí panenky ve slaninové košilce se šípkovou omáčkou (425 Kč)
Zvěřinový talíř na jalovcové omáčce: křepelka, jelení, kančí a srnčí medailonek (375 Kč)
Stehýnko z divokého zajíce špikované slaninou na smetaně s brusinkami (360 Kč)


Upozornění: 
Osm kilometrů od golfového rezortu v Mariánských Lázních, uprostřed nejcennějšího území Chráněné krajinné oblasti Slavkovský les, pár kroků od bývalého loveckého zámečku knížete Schönburg-Waldenburga, uprostřed tichých smrkových lesů najdete jezírka a u nich pension, který vypadá jako chata. Labužníci to místo znají velmi dobře. Já sám už jsem o podniku Vlastimila Reitmajera psal několikrát, upozornil mě na něho kdysi německý časopis Der Feinschmecker. Vlastimil žil dlouho v Montrealu a má rád francouzský styl vaření. Jeho husí játra Foie Gras jsou excelentní. Doporučuje se rezervovat si místo předem telefonicky. Není zde však signál pro mobil, funguje jen pevná linka. V zimě otevřeno jen výjimečně.