Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

4. října 2017

MŮJ TIP - Café de Paris




Velkopřevorské nám. 485/4, Praha 1 Malá Strana
Tel.: +420 603 160 718
E-mail.: info@cafedeparis.cz
www.cafedeparis.cz
Otevřeno každý den 11:30-24:00





Z jídelního lístku:
Zeleninový krém (45 Kč)
Francouzská cibulová polévka se sýrem a bagetou (65 Kč)
Terina z foie gras se švestkovo-višňovým chutney (229 Kč)
Čerstvý sezonní zahradnický salát (179 Kč)
Vegetariánská variace (299 Kč)
Pošírované slávky, kokosové mléko, chilli, zázvor (265 Kč)
Telecí tatarák s lanýži (255 Kč)
Entrecôte s domácími pommes-frites, listovým salátem a originální omáčkou (399 Kč)
Supreme z kukuřičného kuřete, konfitovaná zelenina, pyré z černého kořene (325 Kč)
Ceviche z mořských ryb, avokádo, citrusy (275 Kč)
Bramborové placky, ragú z lesních hub, řepa, petrželové pyré (265 Kč)
Vanilkové Crème brûlée (130 Kč)
Tvarohové parfait, granita z okurky a máty, želé z višňového likéru (195 Kč)

Upozornění:
Tuto restauraci jsem doporučoval už v jednom z prvních dílů této rubriky, v březnu 2014. Nyní však restaurace změnila adresu, sídlí o pár desítek metrů dál, naproti francouzské ambasádě a vedle Lennonovy zdi. Nové prostory jsou bezesporu lepší než ty bývalé. Vizitkou je stále skvělá Entrecôte Café de Paris - velmi zajímavě zpracovaná hovězí roštěnka s originální omáčkou podle tajného receptu. Vymyslel ji prý Freddy Dumont někdy ve čtyřicátých letech v Ženevě. Mají ji tu každý den. Pokrmy mají ovšem ve srovnání s rokem 2014 poněkud vyšší ceny.