Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

13. září 2017

MŮJ TIP - Lanterna





Léskové 659, Velké Karlovice
Tel.: + 420 671 477 300
Email.: lanterna@valachy
www.lanterna.cz
Otevřeno denně 7:00-22:00




Z jídelního lístku:
Slepičí vývar s kořenovou zeleninou, masem a nudlemi (60 Kč)
Květákové capuccino s bramborovým chipsem (80 Kč)
Zalévaný krém z medvědího česneku, Crème fraîche, česnekový olej, bramborová sláma (80 Kč)
Valašská kyselice (70 Kč)
Horutův sýr Sainte Maure s popelem z jehličí, kopřivové coulis, lístky salátu, koblížky (110 Kč)
Foie Gras s krajánky, šalotkou a lesním ovocem, tmavý chléb (220 Kč)
Šneci na česnekovém másle, lístky salátu, zeleninový kaviár, kmínový chléb (120 Kč)
Tagliolini s vepřovou panenkou, sušená rajčata, lístky špenátu, Parmigiano Reggiano (170 Kč)
Filet ze pstruha od místního rybáře, lístky špenátu, opečené brambory (280 Kč)
Kuřecí prsíčka s kůží, omáčka z Horského sýra, kopřivové nočky (190 Kč)
Hovězí líčka na červeném víně s pečenou kořenovou zeleninou, bramborové pyré (230 Kč)
Jehněčí kýta na rozmarýnu se šalotkou, pečené brambory, dip z medvědího česneku (340 Kč)
Halušky se smetanou, krémové žampiony, lístky špenátu, bramborová sláma (120 Kč)
Šafránové rizoto s chřestem, sýr Parmigiano Reggiano (180 Kč)
Grilovaný dolnopasecký bio sýr, lístky salátu s cibulkou a balsamicem, kmínový chléb (160 Kč)
Borůvkový piškot s citronovou zmrzlinou, karamelová omáčka, lesní ovoce (90 Kč)
Vanilková zmrzlina (20 Kč)
Cheescake z dolnopaseckého bio sýra, jahodový sorbet (90 Kč)


Upozornění: 
V komplexu tří hotelů, které mají společného majitele, vyniká tato restaurace vedená velmi talentovaným šéfkuchařem Pavlem Václavíkem. Každoročně se zde koná Gastrofestival za účasti špičkových kuchařů z domova i ciziny. Kuchaři pravidelně vyjíždějí do světa na stáže v michelinských restauracích. V kuchyni se pracuje s čerstvými místními surovinami, valašský kolorit má téměř každý pokrm. Labužníci sem jezdí z širokého okolí. Zrovna v těchto dnech je nabízeno sedmichodové degustační menu za 990 Kč, vína z vinařství Kudrnka jsou účtována zvlášť.