Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

27. září 2017

MŮJ TIP - La Mémé





Avenida Comte Sallent 14, Palma de Mallorca, Mallorca 
Tel.: 971 902 140
info@restaurantelameme.com
www.restaurantelameme.com
Otevřeno každý den 13:00-16:00, 20:00-00:00




Z jídelního lístku:
Smažená vejce se sépiemi a houbami (9€)
Šunka Jamón Ibérico z Extremadury (21€)
Pečená cuketa se čtyřmi sýry (8€)
Čerstvá zelenina jako tempura se dvěma omáčkami (9€)
Tatarák z tuňáka s mangem a avokádem (14€)
Kachní játra Foie Gras, tatarák z papáji, vanilka a meruňky (13€)
Křupavé krevety se zeleninovými rohlíky (10€)
Zelenina smažená ve woku s rýžovými nudlemi (8€)
Ravioli s domácím kozím sýrem, hruška a karamelizovaná cibule (13€)
Rizoto s lesními hříbky, parmezán a plátky čerstvých lanýžů (10€)
Rýže s chobotnicí, krevetami a zeleninou (12€)
Stehýnko kohouta San Pedro, špenát, borovicové ořechy, parmezánový krém (15€)
Treska v omáčce ze zelených jablek (15€)
Jehněčí karé v krustě z černých oliv a rozmarýnu (19€)
Dušená vepřová Cerrillera Iberica na červeném víně (13€)
Magret z lakované kachny s medovinou, shitake a jablko (16€)
Zmrzlina a sorbet s ovocem (3,50€)


Upozornění: 
Zajímavá restaurace v centru Palmy, hlavního města Mallorcy, je otevřena teprve nedlouho a nabízí dosti překvapivé pokrmy, u nichž se mallorská tradice snoubí s všesvětovou modernou. Majitelé, manželé Tomeu a Antonia, vycházeli ze sešitů, které po sobě zanechala jejich babička. Po ní je ostatně restaurace nazvána. Z babiččiných sešitů čerpá i šéfkuchař Enrique Zuñiga. Obědvá se zde tradičně hodně po poledni. A večeří někdy až do ranních hodin. Personál hovoří anglicky i německy.