Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

23. srpna 2017

MŮJ TIP - Das Marktrestaurant






Dekan-Karl-Platz 21, Mittenwald, Německo
Tel.: +49(0) 8823 9269595
Email.: info@das-marktrestaurant.de
www.das-marktrestaurant.de
Otevřeno Út-So 12:00-14:00, 18:30-24:00


Z jídelního lístku:
Polévka z medvědího česneku s kousky kraba (8,90€) Polévka z hovězí oháňky s kroupovými noky (7,90€)
Ravioli podle horských pastýřů se smaženou cibulkou a almským sýrem (13,90€) 
Bavorské hovězí žebírko, bramborové pyré, babiččina salátová srdíčka (28,90€)
Pečený rybí filet s míchaným chmelovým salátem (18,90€)
Vídeňský telecí řízek s bramborovo-ředkvičkovým salátem (19,90€)
Okoun podle Jana Den Deuvela, kousky krabů, endívie, brambory, máslová omáčka (29,90€)
Smrži, řapíkatý celer, brambory na špeku (18,90€)
Modré krevety, Tom Ka Gai, Miso, obloha (18,90€)
Mousse ze zakysané smetany, rebarbory a kysaných jablek (11,90€)
Sýrový koláč Cheese Cake s lesním ovocem (10,90€)
Zmrzlina s pralinkami a kokosem 11,90€)
Teplé čokoládové buchty (10,90€)


Upozornění:
V Bavorsku poblíž známého horského střediska Garmisch-Partenkirchen (jedete-li z Mnichova do Innsbrucku, nemůžete minout) najdete alpské lázně Mittenwald a v nich hospůdku „vyšší kategorie“, která si do názvu dala spojení s „tržištěm“. To samo o sobě znamená, že se zde vaří z naprosto čerstvých (a především místních) surovin. Majitel a šéfkuchař Andreas Hillejan se snaží mít na lístku vždy nějaké překvapení. Záležet si dává zejména na vůni svých lahůdek. Prestižní časopis Der Feinschmecker hodnotí tuto restauraci dvěma a půl F, což je adekvátní přibližně s jednou hvězdičkou Michelin.