Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

25. června 2017

Výsledek referenda

REFERENDUM

Naše zatím poslední Referendum se setkalo s docela velkým ohlasem. Souboj mezi dvěma druhy úpravy kuřecího masa byl určitě zajímavý. Měli jste se rozhodnout mezi kuřetem na paprice a kuřetem Kung Pao. Některé názory: Kung Pao po česku je dobré, ale bez hrášku, kousky masa obalené solamylem. Místo arašídů prý jsou vhodné oříšky kešu. Dělali ho prý dobře v osmesátých letech v Teplicích. A samozřejmě v legendární „číně“ ve Vodičkově ulici. Kuře na paprice je vlastně maďarský Csirke Paprikás, podává se s tarhonyou. České kuře na paprice se podává také s širokými nudlemi. Nicméně výsledek je jasný.

Mezi úpravami kuřete zvítězilo kuře na paprice nad kuřetem Kung Pao!
V referendech budeme pokračovat, další otázku můžete čekat jako vždy v pondělí, tedy 26. 6. 2017.