Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

21. května 2017

Výsledek referenda

REFERENDUM
Překvapivě vysokou účast hlasujících mělo naše zatím poslední Referendum, které se týkalo úptav kachního masa. Některé názory: kachna se zelím je skvělá, když se maso před pečením potře drceným čerstvým zázvorem a galganem. Maso musí mít kůrčičku. Knedlík by měl být bez droždí a bez prášku do pečiva. Nejlepší porce je prý jedna kachna + lžíce zelí + jeden knedlík. Do zelí přidat jablka. Pokud ne se zelím, pak na asijský způsob. Nebo kachnu na medu. Nicméně výsledek je jasný.

Mezi úpravami kachny zvítězila suverénně kachna se zelím nad kachnou na divoko!
V referendech budeme pokračovat, další otázku můžete čekat jako vždy v pondělí, tedy 22. 5. 2017.