Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

10. května 2017

MŮJ TIP - Papi Oliver






Elišky Peškové 5, Praha 5 - Smíchov
Tel.: +420 777 550 005
E-mail: bistro@papi-oliver.cz
www.papioliver.cz
Otevřeno Út-So 16:00-23:00




Z jídlelního lístku:
Grilovaný lilek s chřestem, tvarohová zmrzlina (120 Kč)
Cuketové závitky s tuňákem, avokádo (130 Kč)
Salát s kachními Foie Gras (140 Kč)
Domácí terina z kachních Foie Gras (240 Kč)
Jehněčí karé s mátovou a česnekovou omáčkou (490 Kč)
Vepřová panenka na bazalce s paprikami (270 Kč)
Jarní kuřátko pečené na šafránu (290 Kč)
Králičí hřbet obalovaný v hořčici a lískových oříškách, zeleninové tagliatelle (258 Kč)
Borůvkový cheese cake (120 Kč)
Crême brulée (120 Kč)

Upozornění: 
Raymond Oliver byl věhlasný francouzský kuchař, jenž třicet šest let působil jako šéfkuchař a majitel slavné pařížské restaurace Grand Véfour, kde si vysloužil tři hvězdičky Michelin. V roce 1953 se stal prvním francouzským kuchařem, který vystoupil s vlastním televizním pořadem o vaření. Gregory je jeho vnuk, Stéphane je jeho dcera. Otevřeli si na Smíchově sympatické bistro, v němž pokračují v rodinné tradici. Jídelní lístek je téměř minimalistický, avšak podnik už si našel své štamgasty.