Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

17. května 2017

MŮJ TIP - Padowetz





Masarykova 413/34, Brno
Tel.: +420 530 502 332
Email: restaurant@padowetz.cz
www.restaurant-padowetz.cz
Otevřeno Ne-Čt 11:00-24:00, Pá-So 11:00-01:00






Z jídelního lístku:

Silná slepičí polévka s kusy slepice a domácími nudlemi (49 Kč)
Kulajda se zastřeným vejcem (69 Kč)
Nakládaný hermelín s divokým kořením, chilli papričky, čerstvé pečivo (89 Kč)
Hovězí carpaccio s parmezánovými hoblinami, rukola, rozpečená bageta (159 Kč)
Restovaná kachní játra na portském víně s mandlemi, rozpečená bageta (109 Kč)
Zvěřinová paštika s malinovým Coulis, domácí cibulovo-slaninový chléb (96 Kč)
Spaghetti Aglio Olio Ventricina (195 Kč)
Vepřová panenka ve slaninovém kabátku, hříbková omáčka, šťouchané brambory (199 Kč)
Kuřecí psíčko plněné slaninou a bylinkami, ratatouille s restovanými žampiony (189 Kč)
Grilované kachní prso, dýňové pyré, bramborová kroketa, domácí škvarky (189 Kč)
Pečená selečí plec rolovaná v bránici, listový špenát na másle, mačkané brambory (189 Kč)
Hovězí svíčková na smetaně, brusinkový terč, domácí karlovarský knedlík (189 Kč)
Hovězí guláš z kližky s cibulkou a feferonkou, domácí houskový knedlík (159 Kč)

Pečená kachní čtvrtka, červené zelí, variace knedlíků (195 Kč)
Hovězí líčka na kořenové zelenině a červeném víně, bramborová kaše (189 Kč)
Losos na grilu s limetkovým dipem a grilovanou zeleninou (194 Kč)


Upozornění:
Přímo proti brněnskému hlavnímu nádraží najdete restauraci, která by se asi spíše dala nazvat pubem. Interiér tomu aspoň nasvědčuje. Čepuje se zde dobře plzeňské pivo z tanku. Jídelní lístek je poměrně rozsáhlý, včetně mas na grilu a těstovin. Šéfkuchař Petr Erin Kováč (předtím Viktoria v Brně-Horních Heršpicích) zvítězil nedávno ve čtenářské anketě Zlatý kuchař (časopis Gastro&Hotel).