Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

31. května 2017

MŮJ TIP - Kyčerka




Malé Karlovice 774, Velké Karlovice
Tel.: + 420 739 604 043
Email: recepce@hospodakycerka.cz
www.hospodakycerka.cz
Otevřeno každý den 11:00-22:00




Z jídelního lístku:
Valašská kyselica (39 Kč)
Česnečka s uzeným masem (39 Kč)
Halušky s brynzou a slaninovými nudlemi (97 Kč)
Maďarský guláš s houskovým knedlíkem (69 Kč)
Kančí guláš, houskové knedlíky (69 Kč)
Vepřové kostky s rýží a salátem (92 Kč)
Jelení medailonky na česneku, opékané brambory (179 Kč)
Jelení játra na slanině, vařené brambory (135 Kč)
Moravský vrabec, dušené zelí, bramborové knedlíky (107 Kč)
Vepřová pečínka na česneku, zelí, bramborové knedlíky (107 Kč)
Strapačky se zelím a domácí klobásou (97 Kč)
Kynuté jahodové knedlíky, tvarohové pyré, přelité horkým máslem (99 Kč)
Bramborové šulanky s cukrem a máslem, přelité horkým máslem (78 Kč)
Jablkový koláč s oříšky (42 Kč)

Upozornění: 
Pokus o návrat k tradici, nově postavená dřevěná budova v tradičním stylu skrývá restauraci, v níž jsou na jídelním lístku typické valašské lahůdky. Podnik už získal tituly „Nejlepší valašská hospoda“ a „Hit roku 2012“. Atmosféra v interiéru je velmi sympatická, jídla jsou připravena na úrovni. Hospoda má vlastní udírnu (udí se také ryby), v létě se pečou jehňata z vlastního chovu přímo před hospodou na rožni. Pečivo z domácí pekárny. Večer hraje občas cimbálovka.