Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

25. května 2017

Dernier Cri



Žhavou novinkou tohoto týdne není tentokrát nic o jídle, alespoň prvoplánově ne. Novinkou je totiž unikátní zpráva o chystané vernisáži výstavy nazvané PEL-MEL XVII., která se bude konat ve čtvrtek 8. června v 18:00 hodin v Café Kamzík (Praha 1, Kamzíkova, viz www.cafekamzik.cz). Na výstavě budou prezentovány obrazy a fotografie velmi zajímavých autorů, z nichž drtivá většina je nebo byla štamgasty v legendárním denním baru Kamzík. Já osobně mám k tomuto místu velmi vřelý vztah, dá se dokonce říct, že jsem kdysi po převratu ten bar (spolu s kamarády Josefem Munzarem zvaným Mungo a Pavlem Satoriem) založil. Na tomto místě se mimo jiné zrodila i rocková kapela Vrať se do hrobu (VSDH), která vystupuje dodnes, i když její zakladatel Mungo už není mezi námi. A před mnoha lety to také byl právě Mungo, který vyzval své kamarády a kamarádky, aby přinesli každý(á) jedno svoje výtvarné dílko a zúčastnili se výstavy. Akce se ujala a opakovala se každý rok. Po Mungově smrti nastala pauza, avšak nyní nový šéf baru Petr Mráz inicioval její zmrtvýchvstání. Nyní tedy půjde o sedmnácté pokračování PEL-MELU a zúčastnit by se měli například Michael Rittstein, Jaroslav Pejčoch, Kristián Kodet, Jaroslav Prokop, Tereza z Davle, Martin Siebert, Bára Fajglová apod. A pokud jde o to jídlo, nebojte se, něco se taky najde. O nápojích nemluvě, těch bude určitě dostatek ve vysoké kvalitě.