Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

19. března 2017

Výsledek referenda

REFERENDUM

Naše zatím poslední referendum se týkalo džemů. Vybrali jsme dva nejoblíbenější: meruňkový a jahodový. Některé názory: bohužel ve většině džemů, jež jsou dnes v prodeji (zvláště v supermarketech), je místo jahod nebo meruněk většinou jablečné pyré. Nejlepší jahodový džem je z dozrálých kunratických jahod. A nejchutnější je na vánočce pomazané dobrým máslem nebo na lineckém pečivu. Nejlepší meruňkový džem je od tety Fränze z Kreischy nebo z Wachau. Nicméně výsledek je jasný, přestože velmi těsný.

Mezi džemy zvítězil těsně meruňkový nad jahodovým! 


V referendech budeme pokračovat, další otázku můžete čekat jako vždy v pondělí, tedy 20. 3. 2017.