Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

5. března 2017

Výsledek referenda

REFERENDUM

Naše zatím poslední Referendum se týkalo „španělských“ ptáčků. Měli jste se rozhodnout, jestli je máte raději z hovězího nebo vepřového masa. Některé názory: vepřové je levnější než hovězí – to je bezesporu jediný důvod, proč se v poslední době objevuje jako surovina i u tohoto pokrmu. Na Ostravsku však mají ptáčci z vepřového přece jen určitou tradici, objevovali se tam už před válkou. Někteří hlasující dávají přednost párku nebo klobáse před špekáčkem. A ptáčky dělají z roštěnky. Nicméně výsledek je naprosto jasný, téměř jednoznačný.

Mezi masy na španělské ptáčky drtivě zvítězilo hovězí nad vepřovým! 


V referendech budeme pokračovat, další otázku můžete čekat jako vždy v pondělí, tedy 6. 3. 2017.