Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

25. ledna 2017

MŮJ TIP - La Boucherie & Bistrot M








Zubatého 5, Praha 5 - Smíchov 
Tel.: +420 702 033 020 
E-mail: info@laboucheriem.cz
www.laboucheriem.cz
Otevřeno Po-So 11:00-23:00



Z jídelního lístku:
Klasická francouzská cibulačka gratinovaná sýrem (95 Kč)
Rybí polévka Soupe de poissons s domácí omáčkou rouille (175 Kč)
Šest šneků po burgundsku (145 Kč)
Uzený losos s limetkovou šťávou, kapary, červená cibule, rukolový salát, toast (195 Kč)
Hovězí carpaccio se sýrem comté, piniovými jadérky a rukolovým pestem (195 Kč)
Hovězí tatarák ochucený armagnacem, domácí hranolky (395 Kč)
Domácí terina z kachních Foie gras s fíkovou marmeládou a taostem (325 Kč)
Salát Gasconne: uzená kachní prsa, kachní Foie gras, slanina, konfitované žaludky (295 Kč)
Konfitované kachní stehno s bramborami Sarladaise (295 Kč)
Prsa z perličky se smržovou nádivkou, bramborové soté, žampiony (295 Kč)
Kohout na víně Coq au vin s bramborovou kaší a mrkví Vichy (395 Kč)
Crème brûlée flambované u stolu (135 Kč)
Tarte Tatin karamelizovaný jablečný koláč s vanilkovou zmrzlinou (135 Kč)
Čokoládový fondant s malinovou omáčkou à la framboise (135 Kč)


Upozornění: 
Francouzský kuchař Jean-Paul Manzac (původem Gaskoněc) žije a pracuje v Praze už delší dobu. Jeho bistro je navštěvováno především labužníky, kteří hledají správnou francouzskou chuť. Specialitou Jeana-Paula je Černá tabule, aktualizovaná každý den a odpovídající sezónní nabídce. Manzacovi asistuje šéfkuchař Lukáš Strnad. V poledne tříchodové menu za 165 Kč. Velmi povedený typ podniku, zejména na pracovní oběd. Trochu škodí umístění v boční ulici, náhodný kolemjdoucí sem nezajde. Přeju Jean-Paulovi hodně štamgastů.