Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

7. prosince 2016

MŮJ TIP - Coda





Hotel Aria, Tržiště 9, Praha 1 – Malá Strana
Tel.: +420 225 334 761 
Email: codarestaurant@aria.cz 
www.codarestaurant.cz
Otevřeno každý den 7:00-23:30, terasa od 11:30





Z jídelního lístku:
Kulajda s lesními hříbky (290 Kč)
Silná polévka z hovězí oháňky (290 Kč)
Pravý černý kaviár Osetra, creme fraiche, vařený vaječný bílek (1190 Kč)
Čerstvé tuňákové sašimi (495 Kč)
Pečená kachní játra Foie Gras, meruňková omáčka, domácí zázvorový chléb (495 Kč)
Grilovaná chobotnice, fazole fava (485 Kč)
Italské rizoto s čerstvými hruškami a gorgonzolou (485 Kč)
Papardele s houbami šitake a hlívou (495 Kč)
Taštičky plněné uzeným pstruhem (390 Kč)
Hovězí steak ze svíčkové, restovaný žampion, domácí gnocchi, pancetta (765 Kč)
Tradiční hovězí guláš s karlovarským knedlíkem (595 Kč)
Pečená kachna se zelím, jihočeské drbáky (695 Kč)
Králičí stehno připravené ve vakuu, farmářský špek, mačkané brambory (695 Kč)
Vepřová panenka, smržová omáčka, bramborová kaše se slaninou (695 Kč)
Pošírovaný hřbet z tresky s petrželkovou kašé, karotkou a kapustou (745 Kč)
Tradiční povidlové taštičky se slivovicovým glazé (290 Kč)
Panna cota s vanilkou a čerstvým ovocem (290 Kč)


Upozornění: 
Jedna z nejluxusnějších restaurací v Praze, kde můžete dokonce jíst i u samostatného stolu ve Vrtbovské zahradě nebo na terase s výhledem na celou Prahu. Ceny tomu samozřejmě odpovídají. Levnější je obědové menu, dvouchodové přijde na 490 Kč, tříchodové na 590 Kč. Restaurace patří k hotelu, který je stylizován v hudebním stylu. Šéfkuchař David Šašek pracuje často metodou sous-vide, tedy pomalým vařením ve vakuu. Má k dispozici absolutně čerstvé kvalitní suroviny od nejlepších dodavatelů.