Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

8. listopadu 2016

MŮJ TIP - Reiner Maria Rilke






Úvoz 169/6, Praha 1 – Malá Strana
Tel.: +420 222 221 414 
Email: restaurant@rmrilke.cz 
www.rmrilke.cz
Otevřeno denně 11:00-23:00 



Z jídelního lístku:
Silný kuřecí vývar se zeleninou, masem a domácími nudlemi (80 Kč)
Krémová polévka z lesních hub zdobená pažitkou (90 Kč)
Staropražská šunka od kosti, hořčice, jablečný křen, okurka (180 Kč)
Uzené rybí filátko podávané s křenovou omáčkou a křupavým bylinkovým toastem (190 Kč)
Kozí sýr zapečený na grilované zelenině, vlašské ořechy (160 Kč) 
Kachní játra konfitovaná v portském víně s rozinkami, lesní brusinky, máta (180 Kč) 
Míchanice z lesních hub na staročeský způsob s pažitkou (160 Kč)
Pečený filet z candáta na bylinkovém másle, grilovaná zelenina, šťouchané brambory (420 Kč)
Hovězí nudličky ze svíčkové Stroganoff, rýže basmati (470 Kč)
Svíčková na smetaně s domácím houskovým knedlíkem, brusinkový terč, šlehačka (360 Kč) Pikantní hovězí guláš s variací knedlíků a bramboráčkem (370 Kč)
Půl kachny pečené dle babiček, červené zelí s perníkem, bramborák, knedlíky (390 Kč)
Králičí stehýnko pečené na česneku a slanině s bramborovým knedlíkem (350 Kč)
Medovník přelitý karamelem zdobený ořechy a šlehačkou (140 Kč)
Domácí kokosovo-skořicové palačinky se švestkovými povidly (130 Kč)
Křehký jablečný závin s vanilkovou zmrzlinou a šlehačkou, zdobený mátou (140 Kč)
Horké maliny s vanilkovou zmrzlinou, zdobené lístky máty (130 Kč)

Upozornění: 
Luxusní restaurace pod Hradem je určena především zahraničním turistům, český labužník sem zajde asi jen občas. Pojmenovaná je po legendárním německém básníkovi, který nedaleko kdysi v dětství bydlel. Podnik byl založen v roce 2005 v ulici Karoliny Světlé na Starém Městě, ale loni se přestěhoval na Malou Stranu - a brzy se zde zabydlel. Pro sváteční oběd či večeři je to velmi vhodné místo, zvláště v doprovodu cizinců. Ceny odpovídají prostředí i klientele.