Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

23. října 2016

Výsledek referenda

REFERENDUM


Naše poslední Referendum vyhlašovalo souboj mezi dvěma národnostmi sušených šunek: měli jste se rozhodnout, jestli vám více chutnají italské nebo španělské. Některé názory: pouze sušené šunky se prý hodí spíše pro tepelnou úpravu, lepší jsou aspoň trochu zauzené. Někteří labužníci dávají z italských šunek přednost bresaole, což je ovšem hovězí maso. Velkou oblibu mají šunky alpské, trentinská a jihotyrolská, bomba je trentinský speck vyzrálý dva roky. Z italských šunek má velkou oblibu také Culatello. Nicméně výsledek Referenda je jasný, ačkoli překvapivý.

V souboji dvou národností sušených šunek zvítězily s převahou španělské nad italskými! 

V referendech budeme pokračovat, další otázku můžete čekat jako vždy v pondělí, tedy 24. 10. 2016.