Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

30. října 2016

Výsledek referenda

REFERENDUM

Naše zatím poslední referendum se týkalo fazolkových lusků. Měli jste rozhodnout, jestli je máte raději jen tak uvařené a podušené na česneku a tymiánu, nebo na smetaně. Objevilo se několik zajímavých názorů, někteří si pochvalovali „asparágové“ fazolky rostoucí na jejich zahradě, v případě zakysané smetany doporučují přidat čerstvý kopr. Fazolky jsou doporučovány rovněž jako salát nebo do smetanové polévky. Ke steaku opečené (nejdříve blanšírované) s česnekem a slaninou, v každém případě by měly být „aldente“. K vařenému hovězímu prý se hodí nejvíc fazolky nakyselo, uvařené do měkka. Nicméně výsledek je jasný.

Mezi úpravami fazolkových lusků zvítězily s převahou fazolky na smetaně nad těmi na česneku! 


V referendech budeme pokračovat, další otázku můžete čekat jako vždy v pondělí, tedy 31. 10. 2016.