Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

21. září 2016

MŮJ TIP Luka Lu






Újezd 33, Praha – Malá Strana 
Tel.: +420 257 212 388
Email: info@lukalu.cz
www.lukalu.cz
Otevřeno každý den 11:00-22:00



Z jídelního lístku:
Begová polévka - kuřecí maso, zelenina, bamije - afrodiziaka (90 Kč)
Polévka s mořskými plody (165 Kč)
Pečené papriky naložené v oleji s česnekem a petrželkou (105 Kč)
Prosciutto s parmazánem (215 Kč)
Gibanica - zapečené listové těsto se sýrem (125 Kč)
Pečené papriky plněné sýrem (175 Kč)
Grilovaný kozí sýr z Kypru (185 Kč)
Slávky na „buzaru“ - bílé víno, česnek, bazalka (215 Kč)
Spaghetti aglio-olio-peperoncino s parmezánem  (160 Kč)
Spaghetti all‘ Gamberi (265 Kč)
Penne Arrabiata (180 Kč)
Černé risotto se sepiemi a chobotnicemi (295 Kč)
Risotto Luka Lu s kuřecím masem a cherry rajčátky (225 Kč)
Risotto s plody moře (280 Kč)
Bijela vješalica - vepřová pečeně na grilu (195 Kč)
Gurmánská pljeskavice (265 Kč)
Jehněčí klobásy grilované (195 Kč)
Jehněčí maso pečené pod „sačem – pekou“ (375 Kč)
Kalamáry grilované na lávovém grilu (295 Kč)
Chobotnice pečená na tradiční způsob (395 Kč)
Platýs na grilu (265 Kč)
Panna Cotta s malinovým přelivem (85 Kč)
Kremšnita – krémový řez  (95 Kč)
Baklava s višněmi (110 Kč)

Upozornění: 
Luka znamená „přístav“ - a tady si opravdu připadáte jako v přímořském přístavu, někde v bývalé Jugoslávii. Majitel Veso Dorem (pocházející ze Sarajeva) měl předtím už dvě podobné restaurace v Praze, nakonec však zakotvil tady a jeho podnik s osobitou atmosférou a zahrádkou se sem opravdu hodí. Ostatně tato část Prahy pod Petřínem se opět stává oblíbeným místem, kam se lidé chodí napít a najíst. Občas zde potkáte slavné umělce, s nimiž se Veso přátelí (například Goran Bregovič sem zajde, kdykoliv je v Praze).