Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

16. června 2016

Dernier Cri



Žhavou novinkou tohoto týdne je zpráva z britského tisku, že v Londýně byla v sobotu 11. června slavnostně otevřena vůbec první restaurace, v níž budou zákazníci sedět u stolů zcela nazí. Restaurace nazvaná The Bunyadi má oprostit každého člověka od nástrah moderního života, tedy od mobilních telefonů, elektrického osvětlení, spotřebičů a oblečení. Světlo zajistí svíčky, nábytek bude ze dřeva a jídlo se bude připravovat na ohni. Restaurace má k dispozici dvaačtyřicet míst k sezení a již nyní čeká na pořadníků 44 tisíc potencionálních zákazníků. Překvapivé je zaměření na indickou kuchyni. The Bunyadi (což v hindštině znamená „přirozený“), se prezentuje jako „první nudistická restaurace“ v britské metropoli a podle jejího autora Seba Lyalla by měla přilákat především vegany a nudisty. Odložení veškerého oblečení však nebude v restauraci povinné. U vchodu se nacházejí šatny, kde si lze odložit nejen oblečení, ale i mobilní telefony a ostatní elektroniku. Připraven zde bude pro každého také lehký župan a bačkory. Na méně odvážné zákazníky zde čeká speciální oddělení „polonahých“ a navíc jsou jednotlivé stoly oddělené stěnami z bambusových rohoží. Takže vás nikdo jiný, než váš partner či přátelé u stolu, nahaté neuvidí. Oblečení však nebude mít ani personál, zakryté budou mít pouze určité partie a to z velmi logického důvodu. Pokud byste totiž seděli u stolu a přišla k vám obsluha, výška vašeho obličeje by se nacházela přibližně ve výšce mezi pasem a hrudí servírky či číšníka. Na tento fakt prý upozornil majitele Lyalla jeden z budoucích zákazníků. Nahota je z bezpečnostních důvodů zakázána pouze v kuchyni. Jídlo, které zde vyjde na zhruba 60 liber (v přepočtu zhruba 2000 korun), se bude připravovat na ohni a servírovat na ručně vyrobeném keramickém nádobí. Jedlé budou prý dokonce i samotné příbory.