Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

2. června 2016

Dernier Cri



Žhavou novinkou tohoto týdne je zpráva o jedenáctém ročníku Festivalu vín, který se bude konat v sobotu 18. června 2016 v areálu U Káji Maříka v Mníšku pod Brdy. Byl jsem opět členem poroty, která hodnotila vína přihlášená do soutěže. Degustovali jsme přes sedmdesát druhů vín! Výsledky však zatím nemohu vyhlásit, musíte počkat až na Festival, kde se dozvíte vše podrobně a přesně. Jde nejen o nejlepší vína z Čech a Moravy, která se aktuálně nacházejí na našem trhu, ale rovněž o některá vína ze zahraničí. Festival chce usnadnit cestu kvalitního vína od vinaře ke konzumentovi. Vydává za tím účelem také každoročně přehledovou publikaci. Pořadatelem akce je opět Klub přátel dobrého vína Káji Maříka v Mníšku pod Brdy, jehož vůdčími silami jsou Jan Rosák a jeho manželka Jiřina. Ti v Mníšku už dlouho bydlí a podnikají zde nejrůznější aktivity, většinu z nich Jan Rosák samozřejmě moderuje. Areál, v němž se tyto aktivity odehrávají, je umístěn ve zdařile rekonstruované budově bývalého pivovaru z roku 1624 a jejím bezprostředním okolí v romantickém prostředí pod zámkem v centrální části Mníšku pod Brdy. Součástí areálu je nejen restaurace U Káji Maříka, ale také Divadélko Ká. Začátek akce je v půl dvanácté před obědem.