Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

25. května 2016

MŮJ TIP - Locanda del Pilone





Frazione Madonna di Como 34, Alba, Itálie
Tel. +39 0173 366616
Email: info@locandadelpilone.com 
www.locandadelpilone.com
Otevřeno Čt-Po 11:00-24:00




Z jídelního lístku:
Sázená vejce s chřestem a parmezánem (18€) 
Mušle jakubky pečené na myrtě, krokety z vepřové kůže, zelenina (25€) 
Pečené maso s fialovými brambory (25€) 
Těstoviny Tajarin s rajčaty a telecí omáčkou (19€) 
Kousky pečené kachny s přílohou (20€) 
Mladé výhonky čekanky pečené na citronové šťávě, chléb (20€) 
Těstoviny Linguine s mušlemi vongole dušenými na heřmánku (22€) 
Rizoto z rýže Vialone Nano, mořské plody a mandlová omáčka (24€) 
Mořský okoun Spigola na čekance (26€) 
Modrý humr Astice na cibulce a papričkách (32€) 
Telecí Bollito místo s topinkami (27€) 
Jehněčí karé s artyčoky a krémem z mušlí vongole (30€) 
Holoubě na špízu s kachními játry foie gras, citronová tráva, ředkvičky (33€) 
Ricotta nasladko Seirass s třešněmi a čokoládou (13€) 
Vaječný sníh Iles Flottantes, lískové oříšky, vanilka, maliny (14€) 


Upozornění: 
Myslím, že je to pořád jediná michelinská hvězdičková restaurace přímo v Albě, centru obchodu s bílými lanýži. Vaří se tu většinou variace na klasické piemontské pokrmy. Důraz se klade na kvalitu čerstvých surovin. Chef se jmenuje Federico Gallo. V sezoně (od října do ledna) zde samozřejmě vládne lanýžové šílenství, přesněji řečeno šílenství bílých lanýžů. Dáte-li si domácí nudle (je v nich neskutečně mnoho žloutků) jen pomaštěné máslem, nastrouhá vám na ně číšník silnou vrstvu nejlepších lanýžů na světě. Stojí to kolem třiceti euro, ale vyplatí se to. Několikachodové menu za 65 až 110€.