Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

18. května 2016

MŮJ TIP - Hostaria






Mánesova 78, Praha 2-Vinohrady
Tel.: +420 222 210 226
Email: info@hostaria.cz 
www.hostaria.cz
Otevřeno Po-So 11:30-23:00




Z jídelního lístku:
Minestrone (115 Kč)
Guazetto, tomatová polévka s treskou a korýši (178 Kč)
Miniburger z italského hovězího Fassona se zeleninovými chipsy (158 Kč)
Rýže Carnaroli s červenou řepou a modrým sýrem Blu di Buffala (287 Kč)
Grilovaná chobotnice, soté ze zelených fazolek, salát z rajčat a černých oliv (347 Kč)
Gratinované Jakubky s bylinkovou wasabi majonézou, zeleninová julienne tempura (352 Kč)
Linguine s mořskými plody (342 Kč)
Otevřené bylinkové lasagne gratinované s králičím ragú (283 Kč)
Domácí ravioli se sýrem Robiola, concassé z rajčat S.Marzano a bazalky, kalamáry (318 Kč)
Křepelčí prsíčka v redukci Vin Santo, špenát a parfait z husích jater Foie Gras (420 Kč)
Filet ze smuhy bradavičnaté Ombrina, omáčka ze tří druhů paprik, jarní cibulka a chřest (493 Kč)
Středomořský tuňák s lilkem a rajčaty Salmoriglio (487 Kč)
Tiramisu (187 Kč)
Millefoglie s jahodami a krémem Chantilly (188 Kč)
Domácí zmrzliny a sorbety z čerstvého ovoce (78 Kč)

Upozornění: 
V prostorách, kde kdysi úspěšně sídlila restaurace Aromi, je nyní ve stejné atmosféře jiná italská, pod jiným majitelem a jiným kuchařem. Majitel restaurace Andrea Minazzi pochází z Toskánska, ale v Praze už žije od roku 1991, vede také restauraci Taverna Toscana. Šéfkuchař Leonardo Panza se vyučil u „otce italské kuchyně“ Gualtiera Marchesiho. Hostaria nabízí pravý sýr Parmigiano Reggiano zrající 18-24-30 měsíců, toskánský extra panenský olivový olej EVO (Il Poderino), piemontské hovězí maso Fassona, české maso Angus a Wagyu, pochazející z BIO chovů... Deklarují, že jsou sice typická italská restaurace, ale upravují jídla netypickým způsobem, odlišují se způsobem podávání, ale i úpravou.