Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

6. dubna 2016

MŮJ TIP - Le Griffon






Winterova 29, 921 01 Piešťany, Slovensko
Tel.: +421 33 774 19 03
E-mail: restauracia@legriffon.sk
www.legriffon.sk
Otevřeno každý den 9:00-23:30




Z jídelního lístku:
Bažantí consommé s těstovinou (2,20€)
Bouillabaisse (5,90€) 
Hovězí carpaccio s rukolou, žlutým melounem a parmezánem (4,90€) 
Hlemýždě na česnekovém másle (3,90€)
Foie gras s jablkovým concassé (6,90€)  
Kachní prsa sous-vide s pikantními višněmi a portskou omáčkou (12,20€) 
Hovězí líčka à  la Ducasse vařené ve víně Bordeaux, polenta (9,90€) 
Candát na grilu, pečená medovo-bylinková zelenina (10,90€) 
Krevety Bourguignone v česnekovém másle, bagety (14,90€) 
Lososové tagliatelle s fenyklešm a zakysanou smetanou (6,20€) 
Rizoto s hlívou ústřičnou, bazalkou a hoblinkami parmezánu (5,60€) 
Ratatouille (4,90€) 
Crème brulée  (3,80€) 
Palačinky s lesním ovocem a šlehačkou (3,30€) 


Upozornění: 
Na pěší zóně v centru slovenských Piešťan je zajímavá restaurace v provensálském stylu, umístěná do historické budovy, kde už v roce 1642 existoval Panský hostinec pro bohaté lázeňské hosty. V létě stoly také na prostorné terase venku. Majitel přísahá, že pokrmy jsou připraveny vždy a zásadně z naprosto čerstvých surovin.