Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

13. března 2016

Výsledek referenda

REFERENDUM

Nastal čas vyhlásit výsledek vašeho posledního hlasování v Referendu. Souboj dvou nealkoholických nápojů (pomerančového džusu a jablečného moštu) byl napínavý do poslední chvíle. Komentáře byly tentokrát velice stručné, za zmínku stojí pouze dvě zmínky: jedna upozorňuje na velmi rozdílnou kvalitu pomerančů, z nichž se džus lisuje. Ideální je, když si vylisujete džus sami z kvalitního ovoce. Prodávaným džusům se příliš nedůvěřuje. Druhá zmínka se týká jablečného moštu. Samozřejmě vlastní jablka mají přednost, stejně jako moštování ve vlastním přístroji. Upozorňovali jsme předem, že hlasujeme o nápojích bez jakékoli přítomnosti chemických prostředků. Nicméně výsledek je jasný.

Mezi ovocnými nápoji zvítězil těsně jablečný mošt nad pomerančovým džusem! 


V referendech budeme pokračovat, další otázku můžete čekat jako vždy v pondělí, tedy 14. 3. 2016.