Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

16. března 2016

MŮJ TIP - U Koruny







Československé armády 1, Hostivice 
Tel.: +420 220 982 528
Email: restaurace@ukoruny.cz
www.ukoruny.cz
Otevřeno denně 11:00-23:00 




Z jídelního lístku:
Polévka dvou barev (44 Kč)
Čínská polévka s masovými knedlíčky (45 Kč)
Čínská polévka „Pro Matušku“ (44 Kč)
Polévka Hot Sour (45 Kč)
Medúza (130 Kč)
Černé vejce (69 Kč)
Vepřové ledvinky marinované (84 Kč)
Skleněné nudle s krevetami (139 Kč)
Vepřový jazyk po pekingsku (76 Kč)
Kantonské závitky (69 Kč)
Kuřecí křidélka Masala (84 Kč)
Kuřecí kung-pao s mandlemi a arašídy (166 Kč)
Kuře jemné La c´ (146 Kč)
Pikantní kuřecí chop-suey (156 Kč)
Kachna Joi Sin (220 Kč)
Vepřové maso po sečuansku (164 Kč)
Vepřové Šuei ču žou (166 Kč)
Vepřové ledvinky Čchao (154 Kč)
Hovězí se zeleninou a česnekem Šuang Si Štěstí (246 Kč)
Hovězí Pekingské maso (242 Kč)
Vegetariánská omeleta Fu-jung s mandlovými lupínky (94 Kč)
Plátky ryby Liu (154 Kč)
Rakvička se šlehačkou (24 Kč)
Vanilková zmrzlina s teplými malinami (66 Kč)



Upozornění: 
Na tuto restauraci se mě často ptáte. Majitel a šéfkuchař Vladimír Suchý pracoval kdysi (od roku 1977 do zavření) v legendární Čínské restauraci v Praze ve Vodičkově ulici. A rozhodl se udělal „českou čínu“ v Hostivicích, v budově z roku 1535. Přinesl si tam i původní nábytek z Vodičkovy ulice. Vladimír tedy vaří stejně jako tenkrát, má téměř stejný jídelní lístek, na němž nechybí taháky jako například polévka, kterou miloval Waldemar Matuška. Občas sem z nostalgie zajde i Karel Gott. Vepřové Šuej Ču žou (nazývané kdysi štamgasty Švejžužu) asi nikde jinde neochutnáte. Znalci pravé čínské kuchyně mohou nesouhlasit, ale to je asi tak jediné, co mohou dělat. Polední menu od 65 Kč.