Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

24. února 2016

MŮJ TIP Le Terroir





Vejvodova 1, 110 00 Praha 1
Tel.: +420 602 889 118
E-mail:rezervace@leterroir.cz
www.leterroir.cz
Otevřeno Út-So 16:00-23:00




Z jídelního lístku:
Kachní foie gras paštika, espuma, jeřabiny, pistácie, hruška, brioška
Mušle svatého Jakuba, lososový kaviár, řasy wakame, topinambur, ricotta, artyčoky
Carpaccio ze svíčkové anglerského skotu, dresink hoisin, majonéza, tapioka, celer
Pečený a smažený bůček ze saalowského selete, vepřové líčko, čočka beluga, hlíva ústřičná
Marinovaná a pošírovaná sous vide makrela,dýně, crème fraîche, pekanové ořechy, mléko
Grilovaný a smažený telecí brzlík, bramborové pyré, lanýžový olej, kedlubna, křepelčí vejce
Grilovaná ryba, sépiové linguini, pernod beurre blanc, fenykl, šťovík, dijonská hořčice
Grilované prso a smažené stehno holuba z Anjou, foie gras, celer, kaštany, třešně v griotce
Pomalu dušená hovězí loupaná plec, černé lanýže, červená řepa, květák, demi-glace
Grilované prso a konfitované stehny kachny z Nantes, ravioli dim-sum, červené zelí
Domácí pralinky

4 chody 1390 Kč
6 chodů 1690 Kč
8 chodů 1890 Kč


Upozornění: 
Několik měsíců zde bylo prázdno, nyní podnik pod starým názvem, avšak s novým majitelem a novým šéfkuchařem znovu otevřen! Je to tedy prakticky nová restaurace. V kuchyni Jana Punčocháře vystřídal Pavol Pavlík, který kráčí úspěšně v Honzových stopách. Systém menu (můžete si libovolně vybírat z jednotlivých pokrmů) prý není bez výjimek. Upozorňuji zejména na vynikajícího holuba z Anjou, lepšího jsem snad nikdy nejedl.