Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

7. října 2015

Referendum

REFERENDUM
aneb „Co máte raději?
Čemu dáváte přednost?“



Tentokrát zamíříme do Francie, kde budeme svědkem souboje dvou francouzských sýrů. Jde o sýry velmi podobné, oba jsou vyrobeny z kravského mléka, měkké, s krémovou konzistencí a sametovým povrchem. První se jmenuje Brie a pochází z departmentu Seine et Marne, centrem výroby je město Meaux. Druhý sýr je pojmenován po vesnici Camembert ležící v departementu Orne v Normandii. Po zrání je potažen sametovou plísní. Mezi labužníky se odjakživa tvoří dvě skupiny: jedni dávají přednost Brie, druzí Camabertu. A jak jste na tom vy?

Takže hlasujte: dáváte přednost sýru Brie nebo Camembertu?


Hlasovat můžete až do pátku. Výsledek hlasování oznámíme ihned poté.