Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

9. září 2015

MŮJ TIP - Posta di Castello








Piazza Dante 2, 24020 Gromo BG, Itálie
Tel.: +39 0346 41002
www.postalcastello.it
Otevřeno každý den kromě pondělí 11:00-23:00


Z jídelního lístku:
Houbová polévka z lesních hříbků (15 €) 
Uzený mečoun na briošce (13 €) 
Salát s čerstvých syrových hříbků, olivového oleje a parmezánu (13 €) 
Carpaccio ze sýra Grana padano a syrových hříbků (15,50 €)
Tagliolini s dušenými hříbky (13,50 €) 
Gnocchetti se sýrem, houbami a hráškem (13,50 €) 
Ravioli alla bergamasca (12 €) 
Plněné taštičky panzerotti pečené v troubě (12 €)
Těstovinové závitky Caramelle plněné špekem a červenou trevisanskou čekankou (12 €)
Telecí závitek Stracotto plněný houbami (17,50 €)
Plněná vepřová nožička Zampone s čočkou (15,50 €)
Filet z kanice na rozmarýnu s chřestovými špičkami (15,50 €)
Tiramisu (7 €)
Dort paní Alby (8 €)
Domácí zmrzlina s ovocem (7 €) 

Upozornění:Ještě jednou se vrátíme do severní Itálie, přesněji do Lombardie. V malém půvabném horském městečku u říčky Serio je na náměstí kamenný hrádeček z roku 1226. Dříve to byla pošta, v níž se přepřahali koně. Dnes ve sklepení hrádečku najdete tradiční restauraci, jejíž kuchyni vládne vynikající kuchařka, paní Alba. Všechno jako od maminky. Doporučuji ochutnat místní polentu! V houbařské sezoně je jídelníček plný skvělých houbových pokrmů. Doporučuji k nim piemontské bílé víno Roero Arneis.