Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

5. srpna 2015

MŮJ TIP - Francouzská restaurace Obecní dům







Náměstí Republiky 5, 110 00 Praha 1 
tel.: +420 222 002 770, 784 
E-mail: info@francouzskarestaurace.cz 
www.francouzskarestaurace.cz
Otevřeno každý den 12:00-23:00


Z jídelního lístku:
Silný vávar z hovězích žeber, kořenová zelenina, domácí nudle (235 Kč) 
Thajská polévka Tom Yum s krevetami Black Tiger a zázvorovou pastou (255 Kč)
Polévka Bisque z bretaňských humrů, kroketa z humřích ocásků se šafránem (295 Kč)
Salát z chobotnice, šalotky, tuňáka, bazalky a chilli (365 Kč) 
Kachní Foie gras v terině marinované v portském víně, borůvkový kompot a čokoláda (385 Kč)
Zauzená pražská šunka v petrželovém aspiku, křenový mousse, marinovaná okurka (295 Kč)
Pečená kachní Foie gras s jablkovým ragú a jablkovým želé (435 Kč)
Grilované mušle jakubky s hráškovým krémem, divoká máta, marinovaná červená řepa (365 Kč)
Canellona z kozího sýra Rondin, salát z mini artyčoků, omáčka aceto balsamico (325 Kč)
Konfitované kuře z Bresse na víně, opečené vinné hrozky, bramborové kuličky (590 Kč)
Kačeří prso sous-vide, dušené červené zelí, bramborové pyré (635 Kč)
Pečená holubí prsa, omáčka z černých lanýžů, květákové a pastinákové pyré (795 Kč)
Variace z iberského selátka včetně jelítka, omáčka z červené řepy (635 Kč)
Telecí svíčková pečená sous-vide, karotkové rizoto, kroketa z telecích líček (695 Kč)
Grilovaný jihočeský candát s koprovou espumou, konfitované brambory, biovejce (595 Kč)
Pošírovaná kambala s fáší z humra, šafránová pěna, tomatové concasse, minibrambory (895 Kč)
Ledový nugát s horkou hořkou čokoládou, domácí mléčná zmrzlina (315 Kč)
Kokosová mražená pěna, citronová omáčka, raviola z thajského manga (295 Kč)
Ostružinový dortík, pistáciový chléb, ostružinová domácí zmrzlina (335 Kč)

Upozornění: Pod poněkud delším oficiálním názvem se skrývá jedna z nejkrásnějších restaurací v zemi. Labužníci jí obvykle říkají Repre. V poslední době je šéfkuchařem Honza Horký a kvalita se velmi zvedla. Velice noblesnímu prostředí a jídlu samozřejmě odpovídají i vyšší ceny. Vhodné pro výjimečné příležitosti. Kdysi jsem zde křtil první číslo časopisu Labužník.