Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

1. července 2015

MŮJ TIP Red Pif







Betlémská 9, 110 00 Praha 1
Tel.: +420 222 232 086
E-mail: milan.bartos@k4w.cz
www.redpif.cz
Otevřeno Po-So 11:00-23:00


Z jídelního lístku:
Hráškový krém (70 Kč)
Hovězí consommé (90 Kč)
Melounové Gazpacho se sýrem Feta (160 Kč)
Terina z uzeného kolena, brioche (190 Kč)
Foie gras v perníkové krustě, jahody (250 Kč)
Losos Gravlax, bliny, okurkové želé, lososový kaviár (250 Kč)
Šafránové rizoto s chobotnicí (340 Kč)
Moules de Bouchot 500 g (350 Kč)
Kachní prso s Pak Choi, čočka Beluga, celerové pyré (360 Kč)
Coq au vin, grenaille (430 Kč)
Mořský vlk, pyré z bílé fazole, rajčata, Salicorne (450 Kč)
Rib-eye steak, bramborové hranolky, mangold (490 Kč)
Mango Bavarois (160 Kč)
Žemlovka s vanilkovým krémem (160 Kč)
Crème brûlée (160 Kč)

Upozornění: Tyto prostory poblíž Betlémského náměstí už zažily několik restaurací, z nichž nejzajímavější byla Cornichon, držitelka michelinského Biba. Už několik let vede podnik nový majitel Milan Bartoš a zdá se, že došel k určité stabilitě. Hlavní devizou jsou ovšem vína, jež tu najdete ve velkém výběru a ve všech cenových kategoriích. Jídelní lístek není rozsáhlý, avšak zajímavý. V poledne dvouchodové menu za 250 Kč nebo tříchodové za 350 Kč. V létě se dá sedět i venku na malé zahrádce. Nyní jsou na zdech fotografie světového fotografa Tona Stana.