Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

20. května 2015

MŮJ TIP - Lobster







Galerie Šantovka, Polská 1, 779 00 Olomouc
Tel.: +420 588 884 137
E-mail:  lobster@lobster-restaurant.cz
www.lobster-restaurant.cz
Otevřeno Po-So 11:00-23:00, Ne 11:00-22:00


Z jídelního lístku:
Pomalu tažený kuřecí vývar, julienne zelenina, nočky, domácí nudle (59 Kč)
Květákový krém, smažený květák (59 Kč)
Polévka z pečených rajčat, bylinkové krutony (69 Kč)
Gulášová polévka z divokého prasete v rozpečeném domácím chlebu (99 Kč)
Cacciucco – tradiční italská hustá rybí polévka, domácí focaccia (119 Kč)
Pistou – tapenáda z čerstvých rajčat, sýra mimolette, bazalky a česneku (109 Kč)
Pastrami z hovězí roštěné, purée ze zauzených paprik, tramezzini, majonéza (109 Kč)
Parmská sušená šunka, meloun kantalup, fíkové coulis (119 Kč)
Pečená rajčata plněná provensálskou směsí z dušené šunky, vajec a cibule (89 Kč)
Restované kalamáry, bazalkové krémové risotto (139 Kč)
Grilované mušle sv.Jakuba, mrkvové pyré, mladý chřest na másle (249 Kč)
Spaghetti alla chitarra aglio, olio e peperoncino (109 Kč)
Ravioli s pečeným lilkem, pesto Genovese, sýr Grana Padano (149 Kč)
Pečený candát na másle a kmíně, bramborové pyré, sezónní zelenina (239 Kč)
Grilovaná chobotnice, pyré z bílých fazolí, sépiové soté, dušený pak choi (259 Kč)
Špikované králičí stehno sous-vide, restované žampiony, domácí pappardelle (239 Kč)
Jehněčí Ossobuco, risotto Milanese, omáčka z červeného vína (299 Kč)
Konfitovaná půlka bažanta, mandlová kroketa, ostružinová omáčka (319 Kč)
Jahodový mousse, mandlová drobenka, jahodový tatarák (79 Kč)
Mascarpone pyramida, čokoládová ganache, růžový pepř, jahody, aceto balsamico (79 Kč)

Upozornění: Šéfkuchař Jaroslav Klár má za sebou bohatou praxi a úzce spolupracuje s „alcronovým“ Romanem Paulusem. Jedl jsem Klárovo pyré z batátů (není zatím na lístku) a bylo vynikající. Lobster sídlí v budově Šantovky a úzce sousedí se sestrou zvanou Atmosphere. Lobster (název znamená humra a toho mají na lístku také) je zřejmě jedna z nejlepších olomouckých restaurací. Stálo by za to prozkoumat jejich menu důkladněji.