Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

5. února 2015

Dernier Cri




Žhavou novinkou pražské scény, pokud jde o noční život, je bar Public Interest, otevřený nedávno v ulici U Milosrdných, tedy za nemocnicí Na Františku. Bar se stal oblíbeným především mezi lidmi spojenými s filmem a reklamou. Majiteli jsou totiž dva lidé, kteří v tomto oboru mají mnoho přátel, architekt Vít Máslo a režisér Ivan Zachariáš. Interiér pomohl po výtvarné stránce dotvořit známý výtvarník Aleš Najbrt. Cítíte se tam jako v baru let třicátých, podnik skutečně vypadá, jako kdyby existoval od nepaměti. Inspirací byly prý londýnské bary, jejichž atmosféru se majitelé snažili napodobit. Nedaleké podniky Tretter´s a Aloha A také La Casa Blů) tedy mají nyní velmi silnou konkurenci. Barmani nabízejí především koktejly a šampaňské. Bar už prý navštívily i některé světové hvězdy, například Nicole Kidman.