Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

28. ledna 2015

MŮJ TIP - U Vychopňů







Jasenice 596, 755 01 Vsetín
Tel.: +420 571 432 039
E-mail: hotel@uvychopnu.com
www.uvychopnu.com
Otevřeno Po-So 11:00-22:00, Ne 11:00-21:00


Z jídelního lístku:
Valašská kyselice (37 Kč)
Moravská česneková polévka se sázeným vejcem a ementálem (37 Kč)
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a domácími nudlemi (37 Kč)
Šest šneků po vinohradnicku (120 Kč)
Řecký salát (125 Kč)
Domácí zvěřinová paštika s marinovanými brusinkami (105 Kč)
Na másle pošírovaný filet z pražmy se sušenými rajčaty a hráškovými lusky (260 Kč)
Grilovaný candát s pečenými žampiony, smetanou a česnekem (220 Kč)
Daňčí hřbet na jalovci a ragú z pravých hříbků (350 Kč)
Bažantí prsa s omáčkou s vůní slivovice (350 Kč)
Jelení kýta s brusinkovou omáčkou a haluškami (270 Kč)
Tyrolský vepřový špalek s gorgonzolovou omáčkou (195 Kč)
Kuřecí stehenní steak na medu (180 Kč)
Halušky s anglickou smetanou a brynzou (115 Kč)
Strapačky se zelím a slaninou (115 Kč)
Olomoucké tvarůžky v bramboráku, čerstvá zelenina (89 Kč)
Variace valašských sýrů s ovocem a mandlemi (120 Kč)
Palačinka se zmrzlinou a šlehačkou (60 Kč)
Horké maliny s vanilkovou zmrzlinou (60 Kč)


Upozornění: V roce 1884 koupil Jan Vychopeň v tomto místě mlýn a pilu a zároveň obdržel i povolení k provozování hostinské činnosti. Po roce 1990 proběhla rekonstrukce objektu. Útulné prostředí u krbu zachovává valašský ráz. Dnes zřejmě nejlepší restaurace ve Vsetíně. Kuchaři se snaží o autentické jídlo s místním koloritem. Čepuje se pivo Lobkowicz. Jedinou nevýhodou je delší vzdálenost ze středu města, taxíky jsou však poměrně levné.