Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

10. prosince 2014

MŮJ TIP - Yamato








U kanálky 14, 120 00 Praha 2 
Tel.: +420 222 212 617 
E-mail:  info@yamato.cz 
http://www.yamato.cz 
Otevřeno Po-Pá 12:00-15:00, 17:30-23:00, S 17:30-23:00


Z jídelního lístku:
Misoshiru – tradiční japonská polévka ze sojových bobů (70 Kč)
Sashimi losos, 50g syrové ryby podávané s jemně nakrájenou ředkví a wasabi (140 Kč)
Sashimi Ika, 50g syrové sépie podávané s jemně nakrájenou ředkví a wasabi (130 Kč)
Sashimi jakubka, 50g syrové mušle podávané s jemně nakrájenou ředkví a wasabi (190 Kč)
Sashimi tuňák, 50g syrové ryby podávané s jemně nakrájenou ředkví a wasabi (210 Kč)
Nigiri sushi Ebi s vařenou krevetou (80 Kč)
Nigiri sushi Ikura s kaviárem (130 Kč)
Hoso Maki sushi 6 ks s úhořem a okurkou (210 Kč)
Shiitake Maki sushi 4 ks s vařenými houbičkami šitaké (140 Kč)
Spider Maki sushi 6 ks smažený mladý krab, majonéza Wasabi (260 Kč)
Tempura Ebi 3 ks krevety smažené v jemném těstíčku (240 Kč)
Tempura moriawase – krevety, ryby a zelenina smažené v jemném těstíčku (240 Kč)
Buta no kaku-ni, vařený vepřový bůček na japonský způsob (210 Kč)
Unadon – grilovaný úhoř podávaný s rýží a polévkou misoshiru (520 Kč)
Kamo no orenji miso yaki – pečená kachní prsa s pomerančovým miso (260 Kč)
Toriniku no Teriyaki – pečené kuřecí maso s omáčkou teriyaki (210 Kč)
Agedashi tofu – smažené tofu (70 Kč)
Dezerty dle denní nabídky (90 Kč)

Upozornění: 
Pokud se nemýlím, Yamati jsou japonské skútry a Yamato byla bitevní loď. Toto je však japonská restaurace, která je sice vedena českými majiteli (jedním z nich je Zdenek Pohlreich) a vaří zde čeští kuchaři, avšak autenticita je zaručena v osobě Marka Hory, který v Japonsku strávil hodně času a naučil se vše potřebné. Jedna porce šestichodového večerního menu stojí 1090 Kč, připravuje se však minimálně pro dvě osoby. Originální design (i když poněkud strohý) a elegantní provedení interiéru. Pravé saké.