Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

19. listopadu 2014

MŮJ TIP - Konírna









Maltézské nám. 10, 118 00 Praha 1
Tel.: +420 257 534 121
E-mail: info@konirna.eu
www.konirna.eu 
Otevřeno denně 11:00-24:00



Z jídelního lístku:
Tradiční gulášová polévka z hovězí kližky (155 Kč)
Domácí dršťková polévka podle staročeské receptury s majoránkou a kmínem (65 Kč) 
Domácí vývar z volské oháňky s játrovými knedlíčky, nudlemi a zeleninou (65 Kč)
Pralinka z kozího sýru v lískových oříšcích s marinovanou červenou řepou (180 Kč) 
Domácí paštika z křivoklátského daňka a divočáka, želé z červeného vína, brusinky (160 Kč) 
Klasický Caesar salát doplněný kuřecím masem, vejcem a parmezánem (220 Kč) 
Malostranské drštky s lesními houbami a játrovými knedlíčky (135 Kč)
Smažená ouška středočeského pašíka na jemném bramborovém pyré s kroupami (165 Kč)
Pravá svíčková s hovězí květovou špičkou, brusinkami a houskovým knedlíkem (195 Kč) 
Malostranský guláš z hovězí kližky s klobásou a slaninou, knedlík (195 Kč)
Křivoklátská kančí kýta od pana Slámy, šípková omáčka, perníkové knedlíčky (290 Kč)  
Husí stehno, červené zelí s jablky, domácí knedlíky a bramborové šišky (340 Kč)  
Pečené filátko třeboňského candáta, bramborové pyré, dýňovo-kaštanové čatní (340 Kč)  Moderní vepřo-knedlo-zelo Sous-vide, bramborové knedlíky plněné slaninou (390 Kč) 
Kuřecí prso Supreme s kůží a kostí, s houbovými haluškami a rukolou (230 Kč) 
Marinované hrušky v červeném víně na pomerančové pěně a limetkový sorbet (110 Kč)  
Domácí dort – Staročeský Povidloň s karamelovou zmrzlinou (110 Kč) 
Tvarohové knedlíky plněné nugátem se skořicovou zakysanou smetanou (120 Kč) 

Upozornění: 
Dříve to byla součást restaurace U Vladaře. Dnes je spolumajitelem a šéfkuchařem Martin Slezák, který má za sebou několikaletou praxi v německé tříhvězdičkové restauraci Bareiss, kde to dotáhl na pozici Sous chef. V Konírně se snaží o moderně pojatou českou klasiku. Příkladem může být vepřová pomalu vařená ve vakuu. V létě je venku příjemná zahrádka.