Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

27. listopadu 2014

Dernier Cri



Žhavou novinku jsme se dozvěděli z USA, kde se ve čtvrtek 27.11. slaví opět Den díkůvzdání. Na počest této události se na stolech domácností i restaurací tradičně objevují pečení krocani. A restaurace Old Homestead Steakhouse v New Yorku (která je sice podle majitelů „ikonická“, ale nemá ani jedinou hvězdičku Michelin) připravila večeři pro superboháče: stůl pro čtyři si můžete objednat za 35.000 dolarů, to znamená asi 780.000 Kč! Menu, které připravil šéfkuchař Jorge Elizalde, bude mít devět chodů a značnou část sumy (více než polovinu) zaplatí hosté za skvělá vína, bude zde například červené Château Mouton Rothschild, dobrý ročník. Drahé je rovněž japonské hovězí maso Wagyu neboli Kobé, jimž bude krocan naplněn. Také černý kaviár Royal Osetra 000 stojí hodně. A samozřejmě i černé lanýže Tuber melanosporum z francouzského Perigordu.
       A máme zde ještě jednu malou novinku z Prahy: konečně si mohou Češi koupit nejprestižnější evropský gurmet-magazín, německý měsíčník Der Feinschmecker. Prodávají ho v obchodním centru Palladium, cena je ovšem dosti vysoká: 440 Kč.