Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

30. října 2014

Dernier Cri



Ve středu 22. října 2014 byli v Rytířském sále Senátu Parlamentu ČR pod patronací předsedy Senátu Milana Štěcha vyhlášeni letošní držitelé cen nazvaných Česká chuťovka. Tyto ceny jsou udělovány každoročně na podzim a rozhoduje o nich komise nezávislých odborníků ve spolupráci s Výzkumným ústavem potravinářským v Praze. Nejdůležitějším kritériem je vysoká chuť a kvalita surovin.
       Z letošních laureátů bychom rádi upozornili například na Královské škvarky z Hodonína, Vepřová líčka v křenovém aspiku od Dolejších z Davle, Bio sterilované patizony od Jana Vericha z Trávnice u Turnova nebo telecí párky z Beskydských uzenin. A samozřejmě nás velice potěšilo, že v kategorii piv získal opět Českou chuťovku benešovský pivovar Ferdinand, tentokrát za vynikající hořký světlý ležák 11°, nazvaný Max. Vloni byl toutéž cenou oceněn Tmavý ležák 11°. A ještě předtím také tmavý ležák 15° nazvaný d´Este. Připomínáme, že pivovar Ferdinand je dnes už jedním z mála, který vyrábí pivo klasickou metodou, stejně jako se vyrábělo před sto lety. Bez jakýchkoli chemických dodatků a urychlovačů.