Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

27. srpna 2014

MŮJ TIP - Le Grill










Hybernská 12, 110 00 Praha 1
Tel. +420 226 226 126
E- mail: restaurant@themark.cz 
http://cz.themark.cz/restaurace-le-grill
Otevřeno každý den 12:00-15:00, 18:00-22:30 


Z jídelního lístku:
Studená okurková polévka, limetkový sorbet, bílá čokoláda  (180 Kč)
Krém z lišek s vaječným bílkem, majoránkový olej, pečené bramborové slupky (130 Kč)
Kuřecí consommé, hrášek, kuřecí raviola, mrkev  (160 Kč)
Tradiční gulášová polévka z českého bio hovězího (220 Kč) 
Caesar salát: římský salát, ančovičkový dresink, parmazán, krutóny, slanina (260 Kč)
Carpaccio z vepřové panenky, broskve, fenyklový salát, zázvor (260 Kč)
Tatarák z českého strakáče, rösti, japonský křen, bio žloutek, houby shimeji (430 Kč)
Pečená chobotnice, červená paprika, vanilková pěna, pomerančové pyré (360 Kč)
Pečená pražma královská na ragú z lišek a špenátu, pyré z pečené cibule, brambory (390 Kč) 
Pečené kachní prso, karamelizované švestky, celerové pyré, bramborové šišky (390 Kč)
Kotleta z přeštického selátka na grilu (420 Kč)
Hovězí pupek z místní farmy na grilu (420 Kč)
Tvarohový koláček, nektarinky, bílá čokoláda, omáčka z červeného rybízu (130 Kč)
Broskvový tarte tatin, fíkový sorbet, limetková espuma (130 Kč)
Povidlový koláček se švestkami, tvarohový krém, čokoládová zmrzlina (130 Kč)
Staročeské tvarohové knedlíčky, švestkové coulis, restovaná strouhanka s ořechy (130 Kč)

Upozornění: 
Restaurace v hotelu The Mark (dříve Kempinski) má nového šéfkuchaře. Ondřej Koráb je sice mladý, ale pracoval už pod takovými šéfy, jako jsou například Daniel Boulud nebo Heston Blumenthal! Lepší praxi z českých kuchařů zřejmě nikdo nemá! Kromě něho zde mají vynikající cukrářku Karolínu Kocincovou. Komfort samozřejmě stojí trošku víc, ale nebudete litovat. Dejte si třeba dvouchodové menu za 460 Kč. A nemusíte sedět uvnitř, teď v létě můžete využít nádhernou zahradu.