Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

9. července 2014

MŮJ TIP - Salabka










K Bohnicím2a/849, 171 00 Praha 7
Tel.: +420 778 019 002
E-mail: restaurant@salabka.cz
www.salabka.cz
Otevřeno Út-Pá 18:00-24:00, So 12:00-24:00


Z jídelního lístku:
Studené avokádové velouté (170 Kč)
Květákový krém s grilovanými kachními foie gras a bazalkovým pestem (250 Kč)
Pošírované vejce Meurette s artyčoky Barigoule a žampionovým duxellem (295 Kč)
Tuňákové carpaccio se salátem Niçoise a křepelčím vajíčkem (325 Kč)
Bramborové gnocchi se zeleným chřestem, artyčokovým velouté a letními lanýži (395 Kč)
Hovězí oháňka na švestkách dušená na červeném víně, smetanové brambory (560 Kč)
Artyčoky Barigoule s filátky z ryb dle denní nabídky (650 Kč)
Tournedos Rossini s kachními foie gras, lanýžem a omáčkou Madeira (750 Kč)
Kuře z Bresse à la crème se smrži (670 Kč)
Grilovaná telecí játra s konfitovanou šalotkou s parmazánovým rizotem a kapari (530 Kč)
Králičí hřbet na estragonu s fazolkami fava a zauzenou slaninou (550 Kč)
Sorbet yuzu (150 Kč)
Pečené fíky s mandlemi a vanilkovou zmrzlinou (250 Kč)

Upozornění: 
Tentokrát uvádíme restauraci s poněkud vyššími cenami. Vzhledem k výjimečnosti a kvalitě jídel však jsou ceny adekvátní. Šéfkuchař Pavel Veltruský patří k nejlepším v Česku a jeho „sluneční kuchyně“ve stylu Rogera Vergé opravdu stojí za ochutnání. Nikde jinde například nedostanete prřavé Tournedos Rossini včetně perigordských lanýžů, nebo čerstvé artyčoky připravované metodou Barigoule, stejně jako naprosto čerstvé unikátní ryby. Prostředí uprostřed vinice je úchvatné, objekt je přestavěn citlivě a elegantně. Kousek nad trojskou zoologickou zahradou najdete místo pro výjimečné příležitosti.