Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

3. července 2014

Dernier cri – Vaření v myčce




Žhavou novinkou je zpráva, která přišla z Anglie: experimentující šéfkuchař Stephen Gomes z Cardiffu (restaurace Mosh) má na svém jídelním lístku jeden pokrm, který byl připraven v myčce na nádobí! Gomes je původem Ind a už dříve se pokoušel propojit metody molekulární gastronomie s tradiční indickou kuchyní. Nyní tedy objevil nový způspb jak připravit chutný pokrm z kuřecích prsíček. 
        „Je to nejčistší způsob přípravy kuřete bez jakéhokoli rizika. Vaří se to v myčce během mytí nádobí na program s nejvyšší teplotou. Je to zdravé a je to bez tuku,“ řekl Gomes deníku Daily Mirror.
        Kuřecí maso je ovšem nutno nejprve marinovat 24 hodin v ledničce. Potom se maso vloží do pevného mikrotenového sáčku a vysaje se vzduch, zavakuuje se. Načež se sáček vloží do myčky a nechá projít běžným procesem. V myčce se přitom může mýt špinavé nádobí.