Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

1. května 2014

Dernier cri - Nejezte blbě!



Žhavou kulinářskou novinkou je vydání knihy Pavla Maurera Nejezte blbě! Jsou to přepisy rozhlasových glos, které měl Pavel pravidelně každou sobotu a neděli krátce po poledni na Radiožurnálu. Hlavním tématem těchto glos byla chvályhodná snaha o labužnickou osvětu. Té opravdu není nikdy dost, v této zemi ji budeme potřebovat asi ještě hodně dlouho. Maurer vydává každý rok výsledky ankety o nejoblíbenější českou restauraci Grand Restaurant a pořádá labužnické festivaly. Z této praxe má námětů ke glosám až až. Jde na to trošku jinak než já ve svých Zápisnících. Vychází z praktického zájmu návštěvníků restaurací. Doufám, že i tato kniha najde dostatek čtenářů.