Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

18. prosince 2013

MŮJ TIP - Na louži




 


Kájovská 66, 381 01 Český Krumlov

Tel.: +420380711280
E-mail: hotel@hospodanalouzi.cz
www.nalouzi.cz
Otevřeno denně 11:00-23:00



Z jídelního lístku:
Nakládaný hermelín (60 Kč)
Olomoucké tvarůžky s máslem (65 Kč)
Utopenec (45 Kč)
Krumlovský ježek s hořčicí (42 Kč)
Bramborák (43 Kč)
Hovězí polévka s nudlemi a játrovými knedlíčky (35 Kč)
Šumavská bramboračka (35 Kč)
Česnečka se smaženým chlebem (31 Kč)

Květáková polévka (31 Kč)
Fazolová polévka (31 Kč)
Drštková polévka (31 Kč)
Jihočeská kulajda (35 Kč)
Svíčková na smetaně, houskové knedlíky, citron, brusinky (99 Kč)
Guláš Petra Voka, houskové a bramborové knedlíky (93 Kč)
Přední hovězí, koprová omáčka, houskové knedlíky (91 Kč)
Pečené vepřové koleno, bramborové knedlíky, zelí (104 Kč)
Kaplická cmunda, zelí (91 Kč)
Slepice na paprice, houskové knedlíky (91 Kč)
Smažený květák, brambory, ztatarská omáčka (93 Kč)
Pečená kachna, bramborové a houskové knedlíky, zelí (183 Kč)
Kapr na roštu, brambory, máslo, citron (154 Kč)
Pstruh na grilu s bylinkovým máslem a česnekem, brambory (172 Kč)
Borůvkový žahour s kynutým knedlíkem (87 Kč)
Jablečný štrůdl (39 Kč)

Upozornění: 

Podle mého názoru jediná autentická restaurace v městě. Útulná hospůdka vyzdobená starými plechovými cedulemi nabízí tradiční česká jídla v poměrně dobrém zpracování, jen s nepatrnými náznaky instantů a dochucovadel. Přestože zde bývá hodně turistů (především Němci a Rakušané), autentičnost to téměř neovlivňuje. Na objednávku můžete dostat i celou pečenou husu.