Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

11. prosince 2013

MŮJ TIP - Divinis








Týnská 21, 110 00 Praha 1
Tel: +420 222 325 440
info@divinis.cz
www.divinis.cz
Otevřeno Po-Pá 12:00-15:00, 18:00-01:00, So 18:00–01:00

Z jídelního lístku:
Dýňová polévka s krevetami (299 Kč)
Vitello tonnato (290 Kč)
Uzený tuňák s pomerančovým dresinkem a lískovými oříšky (275 Kč)
Chobotnice s konfitovaným česnekem a salátem z rukoly (279 Kč)
Tagliollini s citronem a bazalkou (245 Kč)
Risotto ze sezonních lesních hub (265 Kč)
Lasagne s chobotnicí a rajčatovou omáčkou (295 Kč)
Pečené králičí stehno se zelím, bramborovým krémem a kapary (475 Kč)
Holoubátko s omáčkou z červeného vína a restovanými houbami (540 Kč)
Ossobuco s šafránovým risottem (485 Kč)
Dušená telecí líčka na Marsale, s restovaným špenátem a rozinkami (460 Kč)
Jehněčí hřbet na tymiánu s capponatou z dýně a lilků (495 Kč)
Kančí panenka s balsamicem a čočkou z Umbrie, rajčatový confit (495 Kč)
Tiramisu (165 Kč)
Ravioli plněné hruškou a červenou řepou, oříšková zmrzlina (175 Kč)
Švestky pošírované v červeném víně, s vanilkovou pěnou a makovou zmrzlinou (179 Kč)
Domácí sorbet s Proseccem (150 Kč)


Upozornění:
Restaurace, jejímž spolumajitelem je Zdeněk Pohlreich, se inspiruje především v Itálii, ale občas se objeví i výjimky. Zdeněk se zde sice objevuje jen občas, ale jeho vliv je znát. Hlavním znakem pokrmů je preciznost přípravy a vynikající suroviny. Za zmínku stojí i příjemné prostředí a perfektní obsluha.